Finn oktatási módszer az Engame Akadémián

Stenczel Tamás

Az Engame Akadémia középiskolásoknak szóló Engame Advanced Secondary School programjának második (Sophomore) évfolyamában a 2017/18-as tanévtől bevezetjük a finn oktatási rendszerből ismert téma alapú oktatást. Hogy hogyan is épül fel ez az oktatási forma, milyen előnyei vannak és miben fejlődnek diákjaink Sophomore tanév során, az alábbi cikkben osztjuk meg.

Cikk folytatása

Néha az a trükk, hogy le kell ülni, és csinálni kell, máskor meg csak úgy jön

Stenczel Tamás

OKTV döntős, többszörös kémia olimpikon, az MTA-nál kutató munkában vesz részt és nem mellesleg az Engame diákja, aki nemrég érettségizett. A felvételinél Cambridge-n kívül más szóba sem jöhetett, ahova fel is vették. Stenczel Tamás arról mesélt nekünk, hogy hogyan lett magántanuló és a Magyar Tudományos Akadémia kutatója, hogy milyen volt egy igazi cambridge-i felvételi és hogy miben segített neki az Engame.

Cikk folytatása

"Nagyon motivált ez a környezet, hogy csupa tehetséges emberrel vagyok körülvéve, és így én is jobb akartam lenni."

Volt diákunk már 5. osztályban eldöntötte, hogy történelemmel és nyelvekkel szeretne foglalkozni. Ekkor tanult meg tanulni is, így egyre gyorsabban és hatékonyabban tudta elsajátítani az iskolai anyagokat, és ebben az Engame Akadémiának is volt szerepe. Jelenleg 5 nyelven ért, 4 külföldi egyetemre vették fel, mégis itthon folytatja tanulmányait. Döntéseiről, motivációjáról és terveiről kérdeztük Borsódy Margitot.

Cikk folytatása

"Szóval nem csak arra készítettek fel, hogy felvegyenek, hanem hogy utána az egyetemen és az életben is helyt álljak."

Volt diákunk izgatottan várja új, külföldi életét: szeptembertől a Nottingham University-n fog közgazdaságtant és menedzsmentet tanulni, ráadásul mindezt összekapcsolhatja másik szenvedélyével, a környezetvédelemmel is. Mohácsi Fanni a felvételivel kapcsolatos tapasztalatairól, elvárásairól mesélt nekünk, és azt is elárulta, hogy minek érdemes utánanézni a felvételi követelményei mellett.

Cikk folytatása

10+1 készség, amiben minden Engame-s diák fejlődik

Az Engame Akadémia mágikus hármasa röviden így hangzik: készségfejlesztés, orientáció és nyelvfejlesztés. Azonban filozófiánk és munkásságunk nem merül ki ebben a három kulcsszóban, egy-egy kifejezés több dolgot foglal magába, így a készségfejlesztés sem egy általánosabb teljesítménynövelésről, sokkal inkább elengedhetetlen soft skillek elsajátításáról szól.
Cikkünkben megmutatjuk, hogy programunk elemeivel mely készségeket tudják diákjaink fejleszteni.

Cikk folytatása

1054 Budapest
Bajcsy-Zsilinszky út 50., 3. emelet 21.

Nyári nyitvatartás: H-P: 10-16 óráig

Az ügyfélfogadás augusztus 7-ig szünetel!

M: +36 20 494 3599

E: info@engame.hu