Középiskolai előadások, foglalkozások

Az Engame Akadémia 2010 óta segíti diákjait a pályaorientációs támogatással, készségfejlesztéssel, a használható nyelvtudás fejlesztésével, valamint igény szerint külföldi egyetemi felvételi folyamat támogatásával. Elkötelezettek vagyunk annak érdekében, hogy a felgyűlt tapasztalatunkat minél több diáknak adhassuk át, akár iskolánk falain kívül is éppen ezért minden évben több tucat iskolához látogatunk el ingyenes előadásainkkal, workshopjainkkal. 

gimiseloadas

Milyen témákban szoktunk előadásokat, workshopokat tartani középiskolákban? 

  • Pályaorientáció: Mit jelent egyáltalán a pályaorientáció? Milyen módszereket alkalmazhat egy középiskolás diák a szakirányválasztásnál? Hogyan lehetünk biztosak benne, hogy jól döntöttünk? Mit vár a megváltozott munkaerőpiac egy friss pályakezdőtől?
  • Itthoni vs. külföldi továbbtanulás: Mik a főbb különbségek a felvételi eljárásokat illetően? Miben különbözik a hazai a külföldi felsőoktatástól? Mi alapján dönthetjük el, érdemes-e külföldre jelentkeznünk és ha így döntünk, mi a siker kulcsa? 
  • Vitakészség fejlesztése: Véleményünk kifejezéséhez elengedhetetlen, ha ismerjük a vitázás alapszabályait, logikusan, struktúráltan tudunk kommunikálni, érvelni. Angol nyelvű workshopunk betekintést enged a témába és lehetőséget ad a diákoknak, hogy élesben is kipróbálhassák magukat. 
  • Prezentációs készség fejlesztése: Bármilyen területen is tanul tovább, helyezkedik el egy fiatal, a prezentációs készségnek szinte biztos hasznát látja. Angol nyelvű workshopunk megtanítja az alapokat és elindítja a diákokat a jó irányba. 

Kinek ajánljuk előadásainkat, workshopjainkat? 

  • Előadásainkat, workshopjainkat olyan középiskolák számára ajánljuk, akik elkötelezettek diákjaik jövőjét illetően és felismerték azt, hogy ahhoz, hogy egy diákból sikeres felnőtt váljon, nem elég csak a tantárgyakat jól megtanítani számukra. 
  • Foglalkozásainkat elsősorban 8-11-es diákok számára ajánljuk, minél több idejük van még az érettségiig, annál nagyobb hatással lehet rájuk a felmerülő kérdéseken való elgondolkodás.

Hol tartottunk már hasonló előadásokat? Egyebek mellett...

“Remek dolognak tartom, hogy a középiskolások nyelvén, őket megszólítva beszéltetek azokról a lehetőségekről, amiket sokan még egyáltalán nem ismernek, holott a jövőjük múlhat ezeken. Érezhették, hogy figyeltek rájuk, mert megkérdeztétek a véleményüket, és érdemben reagáltatok a hozzászólásaikra.” Szöllősy Zoltán - Művészetismeret- és kommunikációtanár, osztályfőnök, Közgazgadási Politechnikum

“A diákok számára új volt az a nézőpont, hogy a továbbtanulásnál, a jövő tervezésénél fontos lehet az iskolán kívüli tevékenység is. Az előadók kiemelték a tapasztalatszerzés fontosságát, ezzel kapcsolatban konkrét ötleteket is adtak, illetve az útkeresés több lehetséges módját is felvillantották. A polis diákok kiemelték a motivációs levéllel kapcsolatos információkat, újszerűségével ez azoknak a gyerekeknek is inspirációt adott, akik nem akarnak külföldön tanulni. Jól felépített, informatív, gondolatébresztő és igen jó hangulatú előadás és beszélgetés részesei voltunk.” Kocsis Márta - Matematikatanár, osztályfőnök, pedagógiai koordinátor, Közgazdasági Politechnikum

Milyen hosszú egy ilyen előadás? 

  • Alapesetben kérdésekkel együtt 45 perces, így egy tanáróra alatt megtartható. Van azonban mód rövidebb és hosszabb előadások megtartására is egyedi egyeztetés után. 

Kell fizetnie az iskolának egy ilyen előadásért?

  • Nem, a programok ingyenesek. Társadalmi felelősségvállalásunkkal összhangban igyekszünk mindent megtenni, hogy minél szélesebb körben segíthessünk a fiataloknak a tehetségük kibontakoztatásában, melyhez elengedhetetlen a pályaorientációról való tudatos gondolkodás valamint a készségek fejlesztése.

Hogyan lehet jelentezni, hogy az én iskolámban is legyen előadás?

  • Amennyiben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, az alábbi űrlap kitöltésével teheti ezt meg. 
 

1054 Budapest
Bajcsy-Zsilinszky út 50., 3. emelet 21.

Nyitvatartás: H-P: 10-19 óráig

M: +36 20 494 3599

E: info@engame.hu