Középiskolai előadások, foglalkozások

Habár a továbbtanulással kapcsolatos döntés az egyik legmeghatározóbb kérdés egy fiatal jövőjét illetően, a középiskolás diákok 2/3-a állításuk szerint semmilyen pályaorientációs támogatást nem kapnak. Az Engame Akadémia csapata elkötelezett abban, hogy ezen változtasson.

gimiseloadas

A fent megfogalmazottak érdekében örömmel fogadunk minden olyan kezdeményezést, mely ezt a célt szolgálja, rendszeresen szoktunk pályaorientációval, hazai és külföldi továbbtanulással kapcsolatos előadásokat, foglalkozásokat tartani, akár egy-egy tanóra keretében, akár egy az iskola által szervezett továbbtanulási nap keretén belül. 

Miről szoktunk beszélgetni a diákokkal?

  • Pályaorientáció: Mit jelent egyáltalán a pályaorientáció? Milyen módszereket alkalmazhat egy középiskolás diák a szakirányválasztásnál? Hogyan lehetünk biztosak benne, hogy jól döntöttünk? Mit vár a megváltozott munkaerőpiac egy friss pályakezdőtől?
  • Itthoni vs. külföldi továbbtanulás: Mik a főbb különbségek a felvételi eljárásokat illetően? Miben különbözik a hazai a külföldi felsőoktatástól? Mi alapján dönthetjük el, érdemes-e külföldre jelentkeznünk és ha így döntünk, mi a siker kulcsa? 

Kinek ajánljuk előadásunkat?

Előadásainkat, foglalkozásainkat olyan középiskolák számára ajánljuk, akik elkötelezettek diákjaik jövőjét illetően és felismerték azt, hogy ahhoz, hogy egy diákból sikeres felnőtt váljon, nem elég csak a tantárgyakat jól megtanítani számukra. 

Az előadásokat elsősorban 9-11-es diákok számára ajánljuk, minél több idejük van még az érettségiig, annál nagyobb hatással lehet rájuk a felmerülő kérdéseken való elgondolkodás.

Hol tartottunk már hasonló előadásokat? Egyebek mellett...

“Remek dolognak tartom, hogy a középiskolások nyelvén, őket megszólítva beszéltetek azokról a lehetőségekről, amiket sokan még egyáltalán nem ismernek, holott a jövőjük múlhat ezeken. Érezhették, hogy figyeltek rájuk, mert megkérdeztétek a véleményüket, és érdemben reagáltatok a hozzászólásaikra.” Szöllősy Zoltán - Művészetismeret- és kommunikációtanár, osztályfőnök, Közgazgadási Politechnikum

“A diákok számára új volt az a nézőpont, hogy a továbbtanulásnál, a jövő tervezésénél fontos lehet az iskolán kívüli tevékenység is. Az előadók kiemelték a tapasztalatszerzés fontosságát, ezzel kapcsolatban konkrét ötleteket is adtak, illetve az útkeresés több lehetséges módját is felvillantották. A polis diákok kiemelték a motivációs levéllel kapcsolatos információkat, újszerűségével ez azoknak a gyerekeknek is inspirációt adott, akik nem akarnak külföldön tanulni. Jól felépített, informatív, gondolatébresztő és igen jó hangulatú előadás és beszélgetés részesei voltunk.” Kocsis Márta - Matematikatanár, osztályfőnök, pedagógiai koordinátor, Közgazdasági Politechnikum

Milyen hosszú egy ilyen előadás? 

Alapesetben kérdésekkel együtt 45 perces, így egy tanáróra alatt megtartható. Van azonban mód rövidebb és hosszabb előadások megtartására is egyedi egyeztetés után. 

Kell fizetnie az iskolának egy ilyen előadásért?

Nem, az előadás ingyenes. Társadalmi felelősségvállalásunkkal összhangban igyekszünk mindent megtenni, hogy minél szélesebb körben segíthessünk a fiataloknak a tehetségük kibontakoztatásában, melyhez elengedhetetlen a pályaorientációról való tudatos gondolkodás.

Hogyan lehet jelentezni, hogy az én iskolámban is legyen előadás?

Amennyiben szeretné, hogy Önökhöz is ellátogassunk, az alábbi űrlap kitöltésével lehet ezt jelezni.

 

1054 Budapest
Bajcsy-Zsilinszky út 50., 3. emelet 21.

Nyári nyitvatartás: H-P: 10-16 óráig

Az ügyfélfogadás augusztus 7-ig szünetel!

M: +36 20 494 3599

E: info@engame.hu