2017. április 18. - Hír TV

Felmérés a külföldön tanuló magyar diákokról, akiknek harmada nem is tervezi a hazatérést. Helyzetelemzés a kutatást végző cég vezetőjével, Lévai Balázzsal.

Tovább

2017. április 14. - Index

Jelenleg nagyjából 10 ezer magyar egyetemista tanul külföldön, de mi lesz velük, ha végeznek? Van rá esély, hogy hazajöjjenek? A témáról az Engame Akadémia, egy fiatalokat külföldi továbbtanulásra felkészítő iskola készített kutatást még külföldi felsőoktatási intézménybe járó, vagy három éven belül végzett fiatalok részvételével.

Tovább

2017. április 14. - Magyar Idők

Elsősorban a képzés színvonala, az egyetem környezete, elhelyezkedése és a hazai felsőoktatás elavultnak tartott tananyaga miatt mennek ki a magyar diákok. A külföldön maradásuk mellett szól a versenyképes fizetés, a külföldi munkalehetőségek és a magas életszínvonal.

Tovább

2017. április 12. - Inforádió

Miért választott külföldi egyetemet, és ha végez, hazatér-e Magyarországra - ezt vizsgálata az Engame Akadémia friss felmérése. A kutatók előbb nyolc mélyinterjút készítettek olyan diákokkal, akik külföldön tanulnak, vagy ott végeztek a közelmúltban. Ez alapján állították össze azt az online kérdőívet, amelyet 500 olyan diák töltött ki, aki már külföldön tanul teljes képzésen, vagy az elmúlt három évben külföldi egyetemen végzett.

Tovább

2017. április 12. - Pénzcentrum

Hogyan lehet hazacsalogatni a jelenleg közel 10 ezer külföldi egyetemen tanuló magyar diákot? Tette fel a kérdést az Engame akadémia friss kutatása. Az 500 külföldön tanuló, vagy frissen végzett diák részvételével készített felméréséből az derül ki, hogy a jelenlegi magyarországi munkakörnyezet, a lehetőségek, a közhangulat nem túl vonzó egy külföldi egyetemen szocializálódott, ifjú pályakezdőnek.

Tovább

1054 Budapest
Bajcsy-Zsilinszky út 50., 3. emelet 21.

Nyitvatartás:

H-P: 10-19 óráig, SZ: 10-17 óráig

T: +36 1 784 9820
M: +36 20 494 3599
E: info@engame.hu