Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Nyelvtudás fejlesztése az Engame Akadémián

Ma már az aktív, való életben használható idegennyelv-tudás fontossága vitathatatlan: a felsőoktatásban (akár hazai, akár külföldi továbbtanulásra gondolunk), a munkaerőpiacon, az online világban és kulturális szempontból is fontos, hogy ne csupán az anyanyelvünkön tudjuk magas szinten kifejezni magunkat.

Az Engame Akadémia valamennyi programja idegen nyelven (angolul vagy németül) zajlik, így diákjaink már fiatal korban megtapasztalják az idegen nyelvi környezet előnyeit, emellett pedig magabiztos hétköznapi és professzionális nyelvtudásra tesznek szert.


Miért fontos az idegen nyelvek készségszintű ismerete?

Az iskolai és a magánnyelvoktatás általában külön tantárgyként kezeli a nyelvet, kontextusából kiragadva és elrugaszkodva a való életben való használattól. Bár a nyelvi szerkezetek ismerete fontos eleme a helyes nyelvhasználatnak, a nyelvtan- és elméletfókuszú oktatás nem inspirálja a diákokat a nyelvtanulás során és nem adja meg számukra a magabiztos nyelvhasználathoz szükséges tudást és készségeket.

Mi abban hiszünk, hogy akkor fejlődnek a leghatékonyabban a diákok nyelvi készségei, ha a nyelvet kommunikációs eszközként, nem különálló tantárgyként kezeljük. Ezért interaktív foglalkozásaink során kizárólag idegen nyelven kommunikálunk a diákokkal, és ezt várjuk el tőlük is.

Az intézményünkön belül kialakított idegen nyelvi környezet és a folyamatos, aktív nyelvhasználat során a nyelvtudás készségszinten, a kommunikáció eszközeként jelenik meg. Amellett, hogy az így elsajátított nyelvet kevésbé felejtjük el az évek során, sokkal gyorsabb a fejlődés és élvezetesebb a tanulás folyamata is.

Nyelvi fejlesztés az Engame Akadémián

A pályaorientáció és a készségfejlesztés mellett a nyelvi fejlesztés programjaink egyik legfontosabb célja. Mivel minden programunk idegen nyelven (angolul vagy németül) zajlik, diákjaink nyelvtudása hétről hétre folyamatosan fejlődik: célunk az, hogy bármilyen tanulmányi, szakmai vagy informális helyzetben megállják a helyüket bárhol a világon.

  • Angol/német nyelvű programok: Programunk gerincét az idegen nyelvű interaktív foglalkozások adják, melyek során a való életben használható nyelvtudással ruházzuk fel diákjainkat. A nyelvtudás intuitívvá válik, a folyamatos diskurzusok és a csapatmunka során diákjaink angolul/németül kezdenek el gondolkodni és egyre magabiztosabban fejezik ki magukat, bármilyen témáról legyen is szó.

  • Nemzetközi tanárok: Tanári és vendégelőadói csapatunk tagjai a világ különböző részein szerezték diplomájukat vagy oktatói tapasztalatukat, ennek köszönhetően fel tudják készíteni diákjainkat az idegen nyelvi környezet kihívásaira. A különböző angol és német akcentusokkal való találkozás pedig tovább segíti a nyelvek megértését.
  • Nyelvi klubok: az első két évfolyamunkban (Freshman és Sophomore) a törzsprogramon kívül is lehetőséget biztosítunk a diákjainknak a nyelvtudásuk fejlesztésére: angol klubot szervezünk, melynek során egy képzett nyelvtanár segítségével a szövegértés, az írás, az emailezés és a helyes kiejtés fejlesztésére fókuszálnak.

Nyelvi fejlesztés a Senior évben

Végzős diákjaink számára kiemelt jelentősséggel bír a nyelvtudás fejlesztése, hiszen ebben az évfolyamban már kifejezetten a külföldi egyetemi felvételire készítjük fel őket. Nekik a következő években már egy teljes mértékben idegen nyelvű környezetben kell majd helytállniuk a tanulmányaik és a mindennapjaik során is.

Az egyetemi életre való felkészülés jegyében kiemelt figyelmet fordítunk a külföldi felsőoktatásban használt angolszász típusú akadémiai esszéírásra, valamint a beszédkészség (pl. prezentáció, akadémiai szókincs) fejlesztésére is.

További információ a Senior évfolyamról >>

Ha programunk felkeltette érdeklődésed, csatlakozz hozzánk a következő tanévtől!
A felvételi folyamatról további információért kattints ide >>

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás: H-P: 10-19 óráig, Szo: 10-17 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató