Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Külföldi továbbtanulás

A külföldi továbbtanulás lehetősége ma már egyre több magyar diák számára érhető el: jelenleg is több mint tízezer magyar fiatal tanul különböző nyugat-európai és tengerentúli felsőoktatási intézményekben. Eligazodni a rengeteg egyetem, szak, oktatási rendszer és felvételi követelmény közt azonban nem könnyű, megtalálni a diákok számára legmegfelelőbb képzést pedig sok esetben igazi kihívást jelent.

Hol és milyen szakterületeken tanulnak a magyar diákok?

A külföldön tanuló magyar diákok körében a nyugat-európai egyetemek a legnépszerűbbek, sokan közülük a világ top 100 legjobb egyetemeinek valamelyikén folytatják tanulmányaikat. A legtöbben évek óta az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban folytatják tanulmányaikat, ebben a három országban oszlik el a külföldi egyetemeken tanuló magyar diákok több mint fele. Ezen kívül Európában a holland, dán és francia egyetemek képzései a legnépszerűbbek, míg a tengerentúlon nem meglepő módon az amerikai felsőoktatás vonz a legtöbb magyar diákot.

A szakterületeket tekintve közgazdaságtani (és business), műszaki illetve társadalom- és viselkedéstudományi tanulmányokat folytat a legtöbb magyar hallgató. A nemzetközi látásmód és a legújabb kutatások és módszertanok megismerése kiemelten fontos ezeken a szakokon, ami a fenti területek iránt érdeklődő diákok számára még vonzóbbá teszi a nemzetközi tanulmányokat.

Miért olyan vonzóak a külföldi egyetemek?

A legjobb külföldi egyetemek remek lehetőséget jelentenek a magyar diákok számára: nemzetközileg elismert szaktekintélyektől tanulhatnak, a legmodernebb tananyagok és módszertanok mentén, rendkívül jól felszerelt laborokban és könyvtárakban. Emellett egy izgalmas, multikulturális, idegen nyelvi környezetben feljődhetnek, ami további szakmai és személyes előnyökkel kecsegtet számukra.

Diákközpontú szemléletmód a nyugat-európai és tengerentúli oktatási rendszerek nagy részében központi szerepet tölt be: a személyes odafigyelésre nagy hangsúlyt fordítanak, a diákok kis csoportokban, a tanárok folyamatos támogatása mellett fejlődnek az általuk választott szakterületen. Az intézmények aktív segítséget nyújtanak abban is, hogy a diákok megtalálják a számukra legjobb lehetőségeket rejtő specializációt vagy kutatási területet, sok esetben pedig a munkaerőpiaci elhelyezkedés során is támogatják őket.

Egy nemzetközileg elismert egyetemen szerzett diploma a hazai és a globális munkaerőpiacon egyaránt nagy előnyt jelent a pályakezdő fiatalok számára, a külföldön végzett diákok számára a legtöbb esetben izgalmasabb álláslehetőségek és magasabb kezdőfizetés válik elérhetővé.

5

Hogyan segít az Engame Akadémia a szak- és egyetemválasztásban és a külföldi egyetemi felvételi során?

Senior évfolyamunk során a szakterület-, képzés- és egyetemválasztásban, valamint az ezt követő felvételi folyamat során folyamatosan támogatjuk diákjainkat. Ezzel nagy súlyt veszünk le a vállukról, hiszen a pályaválasztással kapcsolatos döntés akkor is nagyon nehéz egy fiatal számára, ha a diák itthon, saját anyanyelvén szeretne továbbtanulni. A külföldi egyetemre készülő diákoknak rengeteg lehetőség közül kell választaniuk, melyek különféle érvek szólnak: figyelembe kell venni a diák személyes érdelkődését, korábbi tapasztalatait és tanulmányait, a külföldi képzések anyagi vonzatát, a diplomázás utáni elhelyezkedési lehetőségeket, stb.

Az Engame Akadémián minden esetben a külföldi felsőoktatásban - oktatói vagy hallgatói - tapasztalattal rendelkező mentor kíséri végig diákjainkat ezen az úton. A mentor feladata, hogy a közös munka és a rendszeres találkozók során segítse a diákot a számára legmegfelelőbb egyetem és képzés kiválasztásában, ismertesse az adott felsőoktatási rendszer felvételi követelményeit és folyamatos visszajelzéseivel támogassa a diákot a felvételi anyagok előkészítése és leadása során.

Emellett az egyéni mentori coaching folyamat mellett csoportos foglalkozásokon fejlesztjük a diákok azon készségeit, melyek az egyetemi évek során kiemelten fontosak lesznek számukra. Ilyen az idegen nyelvű akadémiai esszéírás, a kutatási készségek, a tudatos profilépítés vagy az interjúkészség.

További információ a Senior évről >>

Ha programunk felkeltette érdeklődésed, csatlakozz hozzánk a következő tanévtől!
A felvételi folyamatról további információért kattints ide >>

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás: H-P: 10-19 óráig, Szo: 10-17 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató