Csatlakozz hozzánk Facebookon  

A szakmából jöttem, híres mesterségem bemutatom

Professional Consultations nevű kezdeményezésünkben olyan kapcsolódási lehetőségeket biztosítunk Senior éves diákjainknak, ahol szakmai orientációjukban nem csak az előttük álló kihívásokról esik szó, hanem a különböző hivatások apróbb, de annál életszerűbb részleteiről is. Eseményeinken olyan szak- és tudományterületek képviselőivel találkozhatnak, akik bemutatják hivatásuk derűs és árnyaoldalait, melyekről sokszor nem esik szó az iskolában, holott a hosszú távú elköteleződésben igen is fontosak.

Javában folyt a tudásmegosztás az Engame Akadémián: októberben és novemberben összesen 18 szakmai beszélgetésre került sor, amelyek sok szempontból hozzájárultak diákjaink könnyebb és tudatosabb pályaválasztásához. A találkozók általában egy órásak voltak, és nem egy alkalommal tanulmányi kirándulással volt egybekötve, így a beszélgetés után a diákok megismerhették azt a környezetet, ahol meghívott vendégeink nap mint nap dolgoznak.

fazekas mate beszelgetes

Vendégül láttunk pszichológust, orvost, rendszermérnököt, projektmenedzsert, közgazdászt, és emellett megannyi terület szakembereit, akik mind szívesen válaszoltak a diákok kérdéseire.

 1. Lengyel Gábor, kognitív pszichológia Phd hallgató (CEU), 2016.11.17.
  Gábor a kognitív tudományok harmadéves doktoranduszaként (Közép-európai Egyetem) kognitív pszichológiával, azon belül azzal foglalkozik, hogy az emberi agy hogyan észleli és fogadja be a környezeti hatásokat. A beszélgetés során erről mesélt részletesen a diákjainknak.

 2. Porcsin Tamás, rendszermérnök (HungaroControl), 2016.11.10.
  A tanulmányi kirándulással egybekötött találkozón a diákok betekintést kaptak Magyarország egyik legsikeresebb állami tulajdonú légiforgalmi vállalatának működésébe Tamás vezetésével, aki immáron 15 éve dolgozik a HungaroControl-nál.

 3. Kökény Tamás, fejlesztő, mentor (Green Fox Academy), 2016.11.09.
  Tomi korábban hagmérnöknek készült, de egyetemi évei alatt találta meg igazi szenvedélyét, a kódolást, aminek köszönhetően egy féléves chilei utat is maga mögött tudhat. Jelenleg a Green Fox Akadémián tanít programozást, és több startupnál is fejlesztőként dolgozik, így nem csak a szakma fortélyairól, hanem a startupok világáról is hasznos információkkal szolgált.

  kökény tamás
  Kökény Tamás 'Tojás' (forrás)

 4. Szalai Ferenc, fizikus, 2016.11.10.
  Feri arra hívta fel a figyelmet, hogy egy fizikus előtt számtalan izgalmas lehetőség áll, tudását például olyan területeken is tudja alkalmazni, mint például a kémiai, a pénzügyi vagy a közgazdaságtani modellezésekben vagy információs technológiában. Feri számos hazai és nemzetközi startup alapításában részt vett, szabadidejében pedig tanít, vagy tudománnyal, technológiával foglalkozó szervezeteket támogat.

  "Lenyűgöző volt látni a motivációdat és a hozzáértésedet. Az előadásod nagyon inspiráló volt. Köszönöm!" - Senior éves diákunk visszajelzése

 5. Czakó Zsófia, nőgyógyász és szülésznő (SOTE), 2016.11.02.
  Zsófi a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett summa cum laude minősítéssel, jelenleg a Semmelweis Egyetem II. Számű Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgozik rezidensként teljes állásban - teljes hévvel. Előadásában több fontos dolog mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy sokszor a diploma átlaga az életrevalósággal és a szakmai hitelességgel nincs összefüggésben.

 6. Köves Nóra, projektmenedzser és emberi jogi szakértő (ELTE), 2016.11.07.
  Nóra az ELTE és az isztambuli Aydin University hallgatója volt, ahol nemzetközi emberi jogokból diplomázott. A beszélgetés során a szakmai dolgok mellett önkéntes munkái során szerzett tapasztalatairól is sokat mesélt, melyből ugyancsak volt néhány. Amerikában és Törökországban hajléktalan emberekkel és menekültekkel, Koszovóban gyerekrablás áldozataival foglalkozott, és UNESCO követ is volt.

 7. Magos Anna, szervezeti pszichológus (Practify), 2016.11.11.
  Anna a szenvedélyének él: pszichológiai tudásával idéz elő kedvező változásokat szervezeteknél, és igyekszik - sokszor nemzetközi - ügyfeleivel elsajátíttatni az eredményorientált gondolkodásmódot. Előadásában erről a küldetésről beszélt, valamint a kihívásairól a Practify-nál, ahol jelenleg nemzetközi üzletfejlesztéssel és projektmenedzsmenttel foglalkozik.

  "A beszélgetés igazán hasznos volt, és segített mentálisan felkészülni az egyetemi tanulmányaimhoz." - Senior éves diákunk visszajelzése

 8. Diana Gaftea, pénzügyi elemző (Darby Private Equity), 2016.11.02.
  Diana jelenleg a Darby Private Equity alelnökeként dolgozik Budapesten, korábban pedig vállalati és befektetési bankárként dolgozott az ING banknál Romániában. Pénzügyi tanulmányait Romániában és Angliában az LBS-en végezte, a beszélgetésen ezeket a tapasztalatokat osztotta meg velünk.

 9. Jonathan Ravasz and Philip Ruisl, digitális művészek (KIBU), 2016.11.02.
  Jonathan és Philip Unfolding nevű projektjüket mutatták be, amely a virtuális építészeti rekonstrukció lehetőségeivel foglalkozik. Esettanulmányukban a Makkhetes vendéglő eredeti homlokzatát adják vissza a virtuális térben, melyet a helyszínen meg is mutattak diákjainknak, amit egy jóízű beszélgetés követett egy közeli bisztróban.

  kibu2Kitchen Budapest (forrás)

 10. Dormán András, nyelvész (ELTE), 2016.10.28.
  András összes tanulmányát summa cum laude minősítéssel szerezte, először a Jedlik Ányos Gimnáziumban, majd az ELTE alap- és mesterszakán, végül a romanisztika doktori iskolában. Később is az ELTE-n maradt, francia nyelvészetet és civilizációt oktat a Francia Tanszéken, rendszeresen kutat, publikál, lektorál, szaknyelvi felkészítést vállal. Tevékeny és sokszínű munkájába kaphattak betekintést az érdeklődők a beszélgetés alkalmával.

 11. Abigail Bratch, történelem, orosz és gender tanulmányok szakos hallgató (CEU), 2016.10.27.
  Történelemről és a genderről folyt a beszélgetés Abigail Bratch-csel, aki a maryland-i egyetemen szerzett diplomát történelemből és oroszból, most pedig a Közép-európai Egyetemen tanul és kutat a genderről. Távolabbi céljai közé tartozik, hogy doktori programra jelentkezzen és a késő szovjet szocializmusban vizsgálja a gendert.

 12. Madácsi Ádám, közgazdász, marketing menedzser (Digital Natives), 2016.10.26.
  Ádám színes és érdekes tapasztalatokat osztott meg a közgazdaságtan, a multinacionális cégek és Vietnám világából. A Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdaságtan alapszakot, és marketingmenedzsment mesterszakot végzett angol nyelven, ezen felül Bécsben nemzetközi kapcsolatokat tanult, dolgozott a Magyar Telekomnál és a Vodafone-nál, valamint Vietnámban, most pedig a Digital Natives munkatársa. Volt miről mesélnie.

 13. Tuba Péter, építész (Ivanka), 2016.10.24.
  Péter építészetet tanult a BME-n, közben főként orosz projekteken dolgozott a Konstruma Kft.-nál. Egy hazai alapítású, de főleg nemzetközi projekteken dolgozó építészeti és tervezői cégénél, az Ivanka-nál dolgozik, jelenleg egy épület homlokzatán dolgozik New Yorkban. Hasznos tanácsokat és sztorikat hozott magával az építészek világából.

  ivankaa
  Ivanka Beton Design (forrás)

 14. Háznagy Krisztina, gyógyszerész (SOTE), 2016.10.21.
  Krisztina gyógyszerészként diplomázott a SOTE-n 2011-ben, azóta kint töltött egy évet Németországban egy gyógyszerészeti klinikán. Miután hazajött csatlakozott a családi gyógyszertáruk csapatához, jelenleg a specializációján dolgozik. Kémiával, a gyógyszerészettel és németországi munkatapasztalatáról kérdezhették őt diákjaink a beszélgetés alkalmával.

 15. Kálmán Gábor, marketing szakember (INTREN), 2016.10.20.
  Gábor informatikát és számvitelt tanult az egyetemen, de mindig is értékesítőként dolgozott. Jelenlegi munkahelyén, az INTREN-nél látta vendégül diákjainkat, ami olyan ügyfeleknek készített már marketingstratégiát, mint a Nestlé, Edigital, Decathlon, Telenor vagy a Stabilo. A tanulmányi kirándulással egybekötött beszélgetésben ezért minden marketing és stratégiai kérdésre választ kaptak a diákok.

  "Nagyon élveztem, hogy egyszerre volt vicces és hasznos." - Senior éves diákunk visszajelzése

 16. Páldi Zoltán, nemzetközi kapcsolatok (Budapesti Indonéz Nagykövetség), 2016.10.20.
  Zoltán nem diplomata, mégis a Budapesti Indonéz Nagykövetségen dolgozik, miután folyékonyan megtanult indonézül egy év kinntartózkodása alatt. Ezenkívül járt még Dániában, Délkelet-Ázsiában és Afrikában, érdekes és kalandos életútjáról, tapasztalatairól mesélt a diákoknak.

 17. Deák Zsuzsanna, kommunikációs menedzser (Art Market Budapest), 2016.10.19.
  Zsuzsi az Art Market Budapest kommunikációs managere, ami Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi művészeti vására, amely inspiráló művészeti tartalmakat egyesít a most feltörekvő európai és Európán kívüli területekből, illetve a Nyugat új generációs művészetéből. Zsuzsi széleskörű betekintést nyújtott mind a kommunikációs, kissé operatívabb, mind a művészeti oldalába a vásár működésének.

  "Felnyitotta a szemem, hogy a különböző területen dolgozó emberek m ennyire jól tudnak együtt dolgozni és valami nagyszerűt alkotni." - Senior éves diákunk visszajelzése

 18. Halász Júlia és Rubi Anna, filmrendezés (MOME, COLLOC), 2016.10.18.
  Szakértőink a filmek és a design, valamint a tervezés világába kalauzolták el diákjainkat. Mindketten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakán végeztek, különböző életútjukban mégis ugyanaz a közös: a kultúra, főként a filmek, színdarabok és reklámok területén való alkotás, melyet teljes szívvel és odaadással végeznek. Sikerüket több hazai és nemzetközi együttműködés, megvalósult produkció nyugtázza.

 

Cimkék: : pályaorientáció, program elemei, professional consultations

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás: H-P: 12-19 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató