Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Miből áll egy startup-hétvége?

Március első hétvégéjén zajlott az Engame Academy és a Kitchen Budapest közös startup eseménye: egy igazi szakmai program, ami arra lett kitalálva, hogy minden segítséget megadjon a pályaorientációhoz, de akár egy jó vállalkozásötlet megvalósításához is.

startup weekend 17 1

A legtöbb dologtól, amiről csak homályos ismereteink vannak, ösztönösen félünk. Ez különösen igaz lehet egy saját vállalkozás elindításakor. A vállalkozói szektor nem az a terület, aminek működését az orrunkra kötik a közoktatásban, ezért saját szerencsénkre van bízva, hogyan jutunk el a szükséges tudáshoz. Mi azonban szerettük volna megmutatni diákjainknak, hogy mindez sokkal egyszerűbb, mint elsőre tűnik.

Saját mentoraik, a Kitchen Budapest és több külső mentor segítségével egy hétvége alatt megkaptak minden segítséget, ami egy startup vállalkozás elméleti megvalósításához szükséges. De mindez nemcsak erre volt jó: egy ilyen programban való részvétel kiváló alkalom a csapatmunkában való részvét fejlesztéséhez, az egyéni ötletek közös akarattá alakításához, a prezentációs készségek gyakorlásához. Ha a tervekből nem is okvetlenül születnek később valós projektek, a tudás nem vész el, és később, egy valódi vállalkozás indításakor hatalmas segítség lehet.

startup weekend 17 2

Mi a lényeg?

A résztvevőket vegyes korcsoportokba osztjuk. Ezekben a kisebb csapatokban a diákok ötletelni kezdenek és maguk döntik el, hogy végül melyik projekt elméleti megvalósításába fognak bele, természetesen közös erővel. A szakmai támogatást többek között a Kitchen Budapest csapata garantálja, amelynek komoly gyakorlata van a témában, ugyanis van egy saját, startup-inkubátor programjuk is, amelyen belül már számos sikeres vállalkozást segítettek világra.

Miért érdemes részt venni a programban?

Egyelőre minden gondolatodat a tanulás köti le és egyáltalán nem hiszed, hogy egy startup megvalósításán kéne törni a fejed a hétvégén? Rosszul gondolod, ugyanis a program messze túlmutat önmagán. A csapatmunkában való munka fejlesztésének egyik legjobb területe ez. Előtérbe kerül a problémacentrikus és problémamegoldó gondolkodás, illetve egyéb interaktív készségek is. Mindez úgy, hogy természetesen egy erős szakmai közeg is biztosítva van: a diákok megismerkednek a startup szektor működésével, módszertanával. Megtanulják, hogyan kell üzleti tervet írni, célcsoportot meghatározni, marketingstratégiát készíteni. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen gyakorlatorientált foglalkozás a pályaorientációban is rengeteget segít. Végül pedig, mindezt angol nyelven kell prezentálni egy szakmai zsűri előtt, akiktől azonnali visszajelzést kapnak a résztvevők.

startup weekend 17 3

Miből áll a program?

A pénteki ismerkedés és tervezés után a szombat a kemény munka napja. A diákok ötfős csapatokban dolgoznak, előre meghatározott témakörök mentén. Közben bármikor kérdezhetnek, kérhetnek segítséget a jelenlevő mentoroktól, vállalkozóktól. A mostani alkalommal a következő szakemberek segítették diákjainkat: Forster Orsi a Kitchen Budapesttől, Pap Henrik a Be-novative-tól, Berta Zsuzsi a BOOKR Kidstől és Osika Judit, aki facilitátorként vett részt az eseményen.

startup weekend 17 4

Cimkék: : program elemei, projektek, startup

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás: H-P: 12-19 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató