Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Íme az Engame diákjainak startup-ötletei

Korábban már bemutattuk, hogy miről is szólt a Kitchen Budapesttel közösen megvalósított startup-weekend, most jöjjenek a diákok projektjei, a végén a díjazottakkal!

startupweekend 1

A De-bulshitter című ötlet arra a problémára reflektál, miszerint a diákoknak nagyon sok információt kell nagyon rövid idő alatt befogadni, és ezek közül nem is mindegyikben szeretnének igazán elmélyülni. Ilyen helyzetekben nyújthat élet-és vizsgamentő segítséget az applikáció, amely lényege, hogy összefoglalókat készít tudományos szövegekből. Az alkalmazás elsősorban az egyetemisták életét könnyítené meg, de az érettségi előtti hajrában sem lenne haszontalan.

Az Urbanlife – Backpack With Us egy weboldal és egy applikáció terve. Lényege, hogy az utazást egy szociális, közösségi élménnyé varázsolja, kifejezetten költséghatékony módszerekkel. Az alkalmazás lehetővé teszi az értékelések publikussá tételét, tartalmaz egy saját chatprogramot, illetve mindenki létrehozhat egy saját, fényképes profilt, amelyen keresztül utazók és vendéglátók, esetleg potenciális idegenvezetők is könnyen megtalálják egymást.

Budapest Pick Up Point – az internetes vásárlás már része a mindennapjainknak, azonban a csomagok átvételére még nem alakultak ki a megfelelő gyakorlatok. Sokszor előfordul, hogy a rendelt áru elkallódik, mivel a gazdája pont akkor nincs otthon, amikor a postás csenget. Ebben nyújtana segítséget a Pick Up Point, melynek lényege, hogy egy mindig nyitva tartó, könnyen megközelíthető helyen várja postást, illetve téged, hogy tőlük vedd át a csomagodat.

startupweekend 3

A HomeSense az okosotthonokkal kapcsolatban fellépő problémákra reflektál egy igazán innovatív ötlettel. Az ötletgazdák megállapítása szerint az okosotthonok virtuális felületei sokszor nem kompatibilisek a felhasználók okostelefonjaival, számítógépeivel. A cél egy hozzáférhető, minden készülékkel kompatibilis, mégis olcsó rendszer létrehozása.

A Learn then Enjoy! projekt ötletgazdái saját élethelyzetükből-és problémáikból indultak ki. A multitasking mindenkit érint manapság, és ahogy a munkamorálra, úgy a tanulásra sincs jó hatással. Egyre több munkát kell a számítógép előtt végeznünk, ahol csak néhány kattintásra vagyunk a kedvenc sorozatunktól, közösségi oldalaktól, online játékoktól. A Learn then Enjoy! a tudatos diákok önrendszabályozó rendszere, amely segít, hogy a tanulásra szánt órák tényleg a tanulásról szóljanak. A rendszer által lehetséges bizonyos honlapok, számítógépen futó programok blokkolása, a tananyagok és a jegyeink feltöltése.

A Student Spot szintén a diákok életét igyekszik megkönnyíteni, de nem egy applikáció vagy program, hanem egy közösségi tér által. Az iskolai, egyetemi órák és a délutáni, esti elfoglaltságok között jó lenne beülni valahova, ahol lehet pihenni, tanulni, de nem néznek rosszallóan, ha előpakolod az uzsonnás táskádat? Ilyen helyet valóban nem sokat találunk. A Student Spot lenne az a tér, ahol havi 1000 forintos tagságért cserébe bármikor bevetődhetünk, tanulhatunk, pihenhetünk, használhatjuk a konyhát, a wifit és még laptopot is kölcsönözhetünk.

startupweekend 2

Szívesen ismerkednél külföldiekkel, kérdéseid vannak más kultúrákkal, nyelvekkel kapcsolatban? Ehhez nem kell mindig elutaznod a célországba, elég hozzá egy okos csevegőalkalmazás, állítják a Culture Insights projekt gazdái. A cél, hogy nyitott, érdeklődő embereket kössenek össze a világ bármely országából, nem randizás, hanem információcsere okán.

A train.in projekt egy munkaerőpiaccal kapcsolatos vállalkozás terve. Lényege, hogy a fejvadász cégeket és a sokszor nem effektív interjúztatási technikákat megkerülve kidolgozzanak egy rendszert, amelyben a sablonos kérdések helyett gyakorlati szituációkban próbálják ki a felvételizők képességeit.

startupweekend 4

A legjobban sikerült projektek a következők voltak:

  • Leginnovatívabb ötlet: HomeSense
  • Legjobb csapatmunka: Student Spot
  • Legjobb business modell: train.in
  • Legjobb projekt pitch: Culture Insights és Pick Up Point

Cimkék: : készségfejlesztés, program elemei, projektek, diákjaink, startup

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás: H-P: 12-19 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató