Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Diákfórum az oktatásról - Interjú Laczó Laurával

A 2018. január 19-én szervezett diáktüntetés szlogenje, a "Ne menj suliba!" nem egyszerű lógásra ösztönözte az engame-es diákokat. Diákfórumot szerveztek, ahol az oktatási rendszer helyzetéről és lehetséges megoldási javaslatokról indítottak párbeszédet. Ebben az interjúban a gyűlés szervezőjével, Laczó Laurával, Junior évfolyamos diákunkkal beszélgettünk.

Cikk folytatása

"Néha az a trükk, hogy le kell ülni, és csinálni kell, máskor meg csak úgy jön"

Stenczel Tamás

OKTV döntős, többszörös kémia olimpikon, az MTA-nál kutató munkában vesz részt és nem mellesleg az Engame diákja, aki nemrég érettségizett. A felvételinél Cambridge-n kívül más szóba sem jöhetett, ahova fel is vették. Stenczel Tamás arról mesélt nekünk, hogy hogyan lett magántanuló és a Magyar Tudományos Akadémia kutatója, hogy milyen volt egy igazi cambridge-i felvételi és hogy miben segített neki az Engame.

Cikk folytatása

"Nagyon motivált ez a környezet, hogy csupa tehetséges emberrel vagyok körülvéve, és így én is jobb akartam lenni."

Volt diákunk már 5. osztályban eldöntötte, hogy történelemmel és nyelvekkel szeretne foglalkozni. Ekkor tanult meg tanulni is, így egyre gyorsabban és hatékonyabban tudta elsajátítani az iskolai anyagokat, és ebben az Engame Akadémiának is volt szerepe. Jelenleg 5 nyelven ért, 4 külföldi egyetemre vették fel, mégis itthon folytatja tanulmányait. Döntéseiről, motivációjáról és terveiről kérdeztük Borsódy Margitot.

Cikk folytatása

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyári nyitvatartás: H-P: 10-18 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató