Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Project Expo 2017 - a feminizmustól a pénzügyi konferenciáig

Idén második alkalommal került megrendezésre az Engame Akadémián a Project Expo, melynek keretén belül diákjaink mutatták be önálló projektjeiket, kutatásaikat, vállalkozásötleteiket és az általuk szervezett eseményeket.

project expo1

Az Engame Advanced Secondary School programunk során az utolsó negyedévben diákjaink mindig egy projekt kidolgozásával és megvalósításával foglalkoznak, a Project Expo alkalmával pedig ezeket mutatják be a nagyközönségnek.

A projektek fontos részét képezik oktatási filozófiánknak. A mentoraink szakmai támogatása mellett végzett munka fejleszti többek között a diákok kritikus gondolkodását, kommunikációs, prezentációs és szervezőkészségét, valamint a rendszerben gondolkodás, a hatékony időbeosztás, a csapatban való együttműködés és a problémamegoldás képességét is, az önálló célkitűzés, tervezés és megvalósítás pedig sikerélményt jelent számukra.

Nagy fájdalmunk, hogy hely és idő hiányában nem volt lehetőségünk mindegyikük munkáját bemutatni az expón, mert ahány diák, annyi lenyűgöző ötlet született.

project expo2

A bemutatott projektek között szerepelt a nemzetközi pénzügyi válságokkal kapcsolatos kutatómunka, amelyet diákunk egy, a Columbia Egyetemen végzett kurzus nyomán készített, míg másik két diákunk a magyar társadalom politikai informáltságáról írt elemzést és esettanulmányt.

A kutatást szervezéssel ötvözte a Bevezetés a feminizmus és az LGBTQ világába című projekt, amelynek keretében diákjaink a témában való elmélyülés után két előadást is tartottak a Budapest Pride-on.

A “Flip the climate change” elnevezésű UNICEF/Global Citizen kampányhoz kapcsolódóan egyik diákunk flashmobot szervezett Fonyód főterén, és a csatlakozókkal együtt teljesítették a “bottle flipping” kihívást, ezzel hívva fel a figyelmet a klímaváltozásra és az ivóvízhiányra.

Önállóan megálmodott esemény is szerepelt a projektek között: Finance for Life néven diákunk fiataloknak szóló pénzügyi konferenciát rendezett, amelynek során a megtakarítások, a befektetések, a hitelek és a vállalkozásindítás témájában szerezhettek ismereteket a résztvevők többek között olyan ismert vállalatok képviselőitől, mint az OTP, a MOL vagy a Concorde.

project expo4

Két diákunk arra alapozva, hogy a tapasztalat legalább olyan fontos, mint a tudás, közösen végzett szakmai gyakorlatot egy nemzetközi jogi vállalatnál, amelynek során élesben fejleszthették szaknyelvi angoltudásukat.

A startupok világába is kitérőt tettünk az este folyamán. Egy diákunk kitalált egy mobilalkalmazást, amely segít eldönteni, mit vegyünk fel aznap, és lehetőséget ad, hogy a közösségtől visszajelzést, ötleteket kapjunk az öltözékünkhöz. A látogatók kipróbálhatták a prototípust és megnézhettek egy videót arról, hogyan is működne a gyakorlatban az alkalmazás.

Tanulóink újfent demonstrálták számunkra az irodalom erejét is. Egyikük versfelolvasás-sorozatot szervezett önkéntesekkel 8 idősek otthonában elsöprően pozitív fogadtatással, míg egy másik diákunk, aki filozófusi pályára készül, egy 90 oldalas verseskötetet írt Az ítélkezésen túl címmel, amelyet a későbbiekben ki is szeretne adatni.

project expo3

A projektek tanulsága számunkra évről évre az, mennyi potenciál rejlik minden diákban, ha szabad kezet és szakmai támogatást kapnak az ötleteik megvalósításához. Büszkék vagyunk rájuk, a tapasztalat által szerzett tudás pedig beépül és egész életükben velük marad, megalapozva további sikereiket.

Ha kíváncsi vagy, programunk során milyen készségeket sajátítanak el diákjaink és hogyan, ajánljuk figyelmedbe “10+1 készség, amiben minden engame-es diák fejlődik” című cikkünket.

Cimkék: : készségfejlesztés, program elemei, projektek, project expo, diákjaink

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás: H-P: 12-19 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató