Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Junior évfolyam (2021-ben érettségizőknek)

Az Engame Advanced Secondary School harmadik évfolyama az úgynevezett Junior év, mely 11. osztályos, 2021-ben érettségiző középiskolás diákoknak szól.

A Junior évfolyamban diákok életkori sajátosságainak megfelelően elsősorban a pályaorientációra és a magabiztos, aktív használaton alapuló angol nyelvtudásra helyezzük a hangsúlyt az egyetemi évek és a munkavállalás során legfontosabb készségek fejlesztése mellett. Mindezt izgalmas, interaktív foglalkozásokon tesszük, melyek során modern oktatási módszerekkel és diákközpontú szemléletmóddal segítjük diákjaink feljődését.

evnyito lufis

A Junior évfolyam fő céljai:

A Junior évfolyamos diákok már csak egy évre vannak az egyetem- és pályaválasztástól, így számukra kiemelten fontos, hogy megismerkedjenek a különböző szakmákkal és szakterületekkel.

A program során negyedévenként minimum egy 6 alkalmas szakmai szemináriumot választanak az Engame Akadémia által kínált, változatos szakterületeket bemutató szemináriumok közül. Ez segít az általuk választott területben való elmélyedésben, melynek köszönhetően megbizonyosodhatnak arról, hogy a terület valóban érdekli őket. Emellett releváns tudást és tapasztalatot szereznek a választott témákban és megalapozzák a szakmai angol szókincsüket és nyelvtudásukat is.

A diákok a szemináriumok mellett rendszeresen találkoznak fiatal szakemberekkel a program során, velük beszélgetve többet tudhatnak meg a “munka világáról” és arról, hogy az egyes szakmák milyen feladatokkal, felelősségi körökkel és lehetőségekkel kecsegtetnek a jövőben. Kiegészítésképpen pedig szakmai látogatásokon vehetnek részt különböző cégeknél és szervezeteknél, mely tovább bővíti látókörüket és felkészíti őket az egyetem utáni életre.

A készségfejlesztésben azokra a 21. századi készségekre és kompetenciákra fókuszálunk, melyek az egyetemi évek és az első munkahelyek során elengedhetetlenek lesznek az érvényesüléshez a diákok számára. Ilyen többek között a csapatmunka, a prezentáció és public speaking, az akadémiai esszéírás vagy a kritikus gondolkodás.

A program felépítése és fő elfoglaltságok:

A program négy negyedévből áll, szeptember elejétől az iskolai tanév végéig (június eleje) tart. A program gerincét alkotó heti rendszerességgel megtartott akadémiai szemináriumok mellett készségfejlesztő workshopokat és változatos fakultatív programokat kínálunk Junior évfolyamos diákjainknak. Emellett pedig a negyedik negyedévben saját projektjükön dolgoznak diákjaink folyamatos mentori segítséggel.

Kötelező programelemek:

 • Hetente 120 perces akadémiai szemináriumok választott témákban (negyedévenként egy szeminárium kötelező az első 3 negyedévben, emellett második és harmadik szemináriumot is felvehetnek azok a diákok, akiknek elegendő szabadidejük van a további szemináriumokon való részvételhez és a követelmények teljesítéséhez)
 • Készségfejlesztő workshopok (pl. prezentációs workshop, akadémiai esszéírás workshop, stb.)
 • Projekt workshopok a tervezéstől a kivitelezésig (4. negyedévben)
 • “Meet the expert” - havonta fiatal szakemberekkel való interaktív beszélgetés
 • Egyéni mentorálás negyedévente a diák mentorával

Fakultatív programelemek:

 • Szakmai kirándulások - fieldtripek - pályaorientáció elősegítéséhez (cégekhez, civil szervezetekhez stb.)
 • Különféle érdeklődések mentén kialakuló önszervező diákklubok (society-k) foglalkozásai
 • Évente négy egész napos workshop

A tanév végére ezeken a területeken fejlődnek diákjaink:

 • A szemináriumoknak és szakemberekkel, cégekkel való találkozásoknak köszönhetően megbizonyosodnak arról, melyik szakterületek, szakmák érdeklik őket
 • Tisztában lesznek továbbtanulási lehetőségeikkel és a főbb nemzetközi felsőoktatási rendszerekkel
 • Önállóbbak lesznek, a szemináriumok kiválasztása és felvétele, a projektek és a csoporttal, tanárokkal való kapcsolattartás egyaránt felkészíti őket az egyéni felelősségvállalásra, mely elengedhetetlen lesz az egyetem és az első munkatapasztalatok során
 • Akadémiai tudásuk nagyban fejlődik a szemináriumok során
 • Elsajátítják a különféle prezentációs technikákat és a magabiztos kommunikációt
 • Képesek lesznek az angol nyelv magas szintű szóbeli és írásbeli használatára hétköznapi és akadémiai témákban egyaránt

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás: H-P: 12-19 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató