Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Senior évfolyam (2020-ban érettségizőknek)

A Senior év fókuszában a szakirányos orientáció, a külföldi egyetemi felvételire való felkészülés és a tanulmányok során előtérbe kerülő készségek fejlesztése áll. A cél, hogy a diák megtalálja érdeklődése, az adottságai és lehetőségei szerint a legmegfelelőbb egyetemi képzést, versenyképes felvételi anyagot adjon le ezekbe az intézményekbe, illetve olyan készségeket sajátítson el, melyekre az egyetemi évek alatt és a későbbiekben pályakezdőként is építhet.

Azoknak, akik 2020-ban érettségiznek, vagy addigra már végeznek a középiskolával, de még nem tudják, milyen pálya felé induljanak, vagy az egyetemi jelentkezés előtt szeretnének többet foglalkozni a készségeik fejlesztésével, Senior orientációs és készségfejlesztő programunkat ajánljuk. Ennek leírásához kattints ide.

Ha már tudod, hogy jövőre külföldi egyetemre szeretnél jelentkezni, olvass tovább!

DavidSouthampton

Ennek érdekében a felvételi folyamat és az egyetemi évek során fontos készségek fejlesztésére, valamint a konkrét külföldi egyetemi képzés(ek) kiválasztására és a sikeres jelentkezés előkészítésére helyezzük a hangsúlyt. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy végzős diákjaink megtalálják a nekik legmegfelelőbb szakot és egyetemet, megtanuljanak önállóan intézkedni a jövőjüket érintő kérdésekben (egyetemek keresése, velük való kapcsolattartás), felvételi profiljukat fejlesszék és sikeresen prezentálják az egyetemek felé.

Abban, hogy elérjék céljukat, a korábbi évfolyamok során és a Senior évben elsajátított készségek komoly segítséget jelentenek. Az utolsó évben az akadémiai esszéírás, a tudatos profilépítés, az interjúkészség, az információkeresés, az angol nyelvű hivatalos kommunikáció és beszédkészség fejleszésére helyezzük a hangsúlyt. 

A készségfejlesztő foglalkozások mellett az egyéni mentorálás kapja a legnagyobb szerepet - ez egy olyan személyre szabott felvételi és orientációs coaching folyamat, mely során a diák és mentor közösen határoznak meg célokat, melyek eléréséért a diák önállóan, mentora felügyeletével dolgozik.

A mentorálás során lehetőség nyílik a személyes kérdések megvitatására, a csoportos programokon, órákon hallottak megbeszélésére. Mentoraink partnerként viszonyulnak diákjaikhoz, önállóságot és proaktivitást várnak el tőlük.

A mentorral folytatott közös munka során történik a kiválasztott szakokra a felvételi jelentkezéshez szükséges anyagok előkészítése és összeállítása is. 

További információt a Senior évfolyam programelemeiről ITT talász.

Mikor kezdődik és meddig tart a program?

A Senior év 2019 júniusában kezdődik és 2020 nyaráig tart.

A június vége az angol nyelvű programban egy előkészítő időszak, ekkor háromnapos workshopsorozaton vesznek részt a diákok. Júliusban nyári szünetet tartunk, majd augusztusban ismét elkezdődik a munka. Az USA-ba vagy Oxbridge-be jelentkezők számára ekkor már mentorálást és csoportos foglalkozásokat tartunk, a többieknek pedig augusztusban kell kiválasztaniuk az elsődleges célországukat (ehhez a júniusi előadásokon minden segítséget megkapnak).

Azoknak, akik nem az USA-ba vagy Oxbridge-be jelentkeznek, vagy a német nyelvű programon vesznek részt, szeptemberben kezdődnek a foglalkozások.

Mennyi elfoglaltságot jelent a programban való részvétel?

Tudjuk, hogy a végzős évfolyam komoly leterheltséget jelent a középiskolás diákok számára, így Senior éves programunk kialakításánál kiemelt figyelmet fordítottunk a rugalmasságra. 

A legfontosabb információkat átadó csoportos foglalkozásokat több alkalommal is megtartjuk, így minden Senior diák a neki megfelelő időpontban tud részt venni rajtuk. Emellett az egyéni mentorálás időpontjait a mentor és a diák közösen határozzák meg.

Az egyetemi felvételi jelentkezés leadása előtt rendszeres egyéni mentoráláson vesz részt a diák, a csoportos foglalkozások száma pedig időszaktól függően változik. Utóbbiakat általában a késő délutáni órákban tartjuk és igény szerint vehet rajtuk részt a diák.

A jelentkezés leadása után felvételi utánkövetéssel és készségfejlesztéssel foglalkozunk, felkészítjük a diákokat a külföldi egyetemi életre. A diák itt is kiválaszthatja a saját időbeosztásának megfelelő foglalkozást.

Melyik országok egyetemi képzéseire készít fel a program?

 • Egyesült Királyság
 • Amerikai Egyesült Államok
 • Dánia
 • Hollandia
 • Franciaország
 • Ausztrália
 • Kanada
 • Írország
 • Németország
 • Ausztria
 • Svájc

A fenti országokban angol/német nyelvű alapszakos képzésekre készítjük fel diákjainkat.

Hogyan segítjük a célország kiválasztását?

A tanév kezdetén a fent említett összes célország oktatási rendszeréről, megélhetési költségeiről és felvételi követelményeiről tájékoztató előadást tartunk, mely alapján diákjaink (és szüleik) informált döntést hozhatnak azzal kapcsolatban, hogy hová szeretnének felvételi jelentkezést leadni a program során. Az elsődleges célország kiválasztásával kapcsolatban diákjaink augusztus végéig hoznak döntést, ezt követően kezdődik meg a konkrét egyetem- és szakválasztás folyamata, valamint a felvételi jelentkezés előkészítése.

Kivételt képeznek ez alól az Egyesült Államokba, valamint az Oxford-i és Cambridge-i Egyetemekre (OxBridge) felvételizni vágyók. Ők már az Engame Akadémia programjára való felvételi jelentkezés során megjelölik preferenciáikat (USA/OxBridge) és ezek alapján az adott szakirányra nyernek felvételt. Ezekre az egyetemi képzésekre lényegesen összetettebb felvételi folyamat  és korábbi jelentkezési határidő várja a jelentkezni vágyókat - ennek megfelelően velük már a nyár folyamán elkezdődik a konkrét jelentkezés előkészítése.

Több országba is tudok jelentkezni a Senior év során?

Az eredményes és fókuszált felvételi felkészülés érdekében diákjaink egy fő felvételi célországot választanak a nyár folyamán. Ennek a kiválasztott célországnak megfelelően választjuk ki melléjük azt az egyéni mentort, aki a felvételi folyamat során az adott ország felsőoktatásába történő jelentkezésben segíti a diákot.

Emellett azonban a program összes csoportos foglalkozása szabadon választott, elsődleges célországtól függetlenül látogatható minden Senior éves diák számára. A különböző jelentkezési rendszerek és a leadandó anyagok között nagy átfedés van, így tehát, ha valaki a kiválasztott országon kívül máshová is szeretne jelentkezni, az ország-specifikus csoportos foglalkozások látogatásával és önálló munkával ezt meg tudja tenni. Ennek kiegészítéseképp az Engame Akadémián lehetőséget tudunk biztosítani egyéni konzultációra, de erre a programon kívül, óradíjas konstrukcióban van lehetőség. 

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás: H-P: 10-18 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató