Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Sophomore évfolyam (2022-ben érettségizőknek)

Az Engame Advanced Secondary School második évfolyama az úgynevezett Sophomore év, mely 10. osztályos, 2022-ben érettségiző középiskolás diákoknak szól.

Sophomore évfolyamos diákjaink a fakultációválasztás előtt állnak, így számukra kiemelten fontos a pályaorientáció megalapozása és a különböző tudományterületek megismerése. Emellett az interaktív készségek fejlesztésére és az angol nyelv magabiztos használatának elsajátítására helyezzük a hangsúlyt a tanév során. Mindezt izgalmas, interaktív foglalkozásokon tesszük, melyek során modern oktatási módszerekkel és diákközpontú szemléletmóddal segítjük diákjaink fejlődését.

evnyito lufis

A Sophomore évfolyam fő céljai:

Az évfolyam diákjai számára kiemelten fontos, hogy átfogó képet kapjanak az egyes tudományterületekről és azok kapcsolódási pontjairól. A finn oktatási rendszerből ismert téma alapú oktatás segítséget nyújt abban, hogy a diákok ne csak az iskolai tantárgyak mentén gondolkodjanak a pályaválasztás kapcsán, hanem interdiszciplináris módon, valódi szakmák és szakterületek megismerésével válasszák ki a nekik tetsző irányt.

Az általunk használt téma alapú oktatás során a tantárgy fókuszú információátadás helyett egy általános, hétköznapi jelenséget (pl. sport, étkezés, zene) több szempontból vizsgálunk meg, így a különböző a tudományterületeket nem külön-külön, hanem egymással szoros kapcsolatban kezeljük. A Sophomore év során negyedévenként egy-egy témát járunk körül, minden héten más perspektívából megközelítve azt.

Ezzel segítjük a diákok kritikus gondolkodásának és problémamegoldási készségének fejlődését. Emellett az interaktív készségekre helyezzük a hangsúlyt, diákjaink a tanév során megtanulnak hatékonyan csapatban dolgozni, egymás előtt előadni és prezentálni, vitatkozni valamint egymásra reflektálni.

A program felépítése és fő elfoglaltságok:

A program négy negyedévből áll, szeptember elejétől az iskolai tanév végéig (június eleje) tart. A program gerincét az első három negyedévben a heti rendszerességgel megtartott témaalapú foglalkozások adják, emellett készségfejlesztő workshopokat és változatos fakultatív programokat kínálunk Sophomore évfolyamos diákjainknak. Emellett pedig a negyedik negyedévben saját projektjükön dolgoznak diákjaink folyamatos mentori segítséggel.

Kötelező programelemek:

 • Heti egy 2.5 órás témaalapú foglalkozás (az első 3 negyedévben)
 • Készségfejlesztő workshopok (pl. prezentációs workshop, akadémiai esszéírás workshop, stb.)
 • Projekt workshopok a tervezéstől a kivitelezésig (4. negyedévben)
 • Egyéni mentorálás negyedévente a diák mentorával

Fakultatív programelemek:

 • Szakmai kirándulások - fieldtripek - pályaorientáció elősegítéséhez (cégekhez, civil szervezetekhez stb.)
 • Különféle érdeklődések mentén kialakuló önszervező diákklubok (society-k) foglalkozásai
 • Évente négy egész napos workshop

A tanév végére ezeken a területeken fejlődnek diákjaink:

 • Megismerkednek az egyes tudományterületekkel és azok kapcsolódási pontjaival
 • Fejlődik kritikus gondolkodásuk és problémamegoldó készségük
 • Magabiztos, való életben használható angoltudásra tesznek szert szóban és írásban egyaránt
 • Egyéb készségek mellett elsajátítják a prezentálás és a public speaking alapjait
 • Fejlődnek az értő kritikai véleményformálásban és a saját munkájukkal kapcsolatos visszajelzések kezelésében
 • Az egyéni projektmunka előkészítése és kivitelezése során megtanulják beosztani az idejüket és felelősséget vállalni saját feladataikkal kapcsolatban

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás: H-P: 12-19 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató