Csatlakozz hozzánk Facebookon  

8 ok, amiért érdemes IELTS nyelvvizsgát tenned

Külföldön tanulnál tovább? Nemzetközi egyetemi programra jelentkezel? Angol nyelvterületen dolgoznál?

Az IELTS az egyik legszéleskörűbben elfogadott angol nyelvvizsga, amire szükséged lehet a külföldi egyetemi vagy állásjelentkezéshez. Olvass tovább, és tudd meg, hogyan segíthet hozzá az IELTS nyelvvizsga a céljaid eléréséhez!

IELTS honlap

1. Az életed minden szakaszában hasznos lehet

Egy sikeres IELTS nyelvvizsgával a zsebedben sok lehetőség nyílik meg előtted: jelentkezhetsz nemzetközi iskolákba és egyetemi képzésekre, nagyobb eséllyel jelentkezel angol munkanyelvű állásokra, valamint előnyt jelent akkor is, ha vízumkérelmet adsz le valamelyik angolszász országba.

2. Nemzetközileg elfogadott a világ szinte minden táján

Világszerte 140 országban több mint 9000 szervezet fogadja el az IELTS vizsgát, beleértve kormányzati, tudományos és munkáltatói szervezeteket is.

3. A teszt (és az azt megelőző felkészülés) hasznos gyakorlás valós élethelyzetekhez

Az IELTS vizsga során gyakorlatban használhatod az angoltudásod –mintha egy valós élethelyzetben, anyanyelvi környezetben tennéd. A vizsga négy részből épül fel – beszéd, szövegértés, esszéírás és hallgatás – ezek olyan szituációkra készítenek fel, melyekkel egy angol nyelvű egyetemi képzésen vagy munkában is találkozol majd.

4. Az IELTS eredményed valós képed ad az angoltudásodról

Az IELTS tesztek értékelése jól kidolgozott, szigorú szabályrendszer alapján történik – ez garantálja számodra, hogy valós visszajelzést kapj az angol nyelvtudásodról. A vizsgákat egy 9-fokú skálán értékelik, így az eredményed nem csak azt mutatja, hogy „átmentél” vagy „megbuktál”, ennél sokkal pontosabb képet ad. Ez a 9-es skála nemzetközileg ismert és használt, így az IELTS pontszámod ugyanazt jelenti Amerikától Új-Zélandig bárhol a világon.

A legtöbb angol nyelvű egyetem és szervezet 6-7 pont körüli pontszámot vár el, így ha 5 pont alatti eredményt értél el, érdemes kis gyakorlás után újra vizsgáznod.

5. Sok egyetem és szervezet előre meghatározott IELTS pontszámot kér a jelentkezőktől

Ha egy egyetem, szervezet vagy munkahely a hivatalos jelentkezési feltételei között van az IELTS nyelvvizsga, sok esetben egy előre meghatározott minimumpontszámot adnak meg. Arról, hogy hova hány pont a minimumkövetelmény, több információt az IELTS hivatalos weboldalán tudhatsz:

http://takeielts.britishcouncil.org/choose-ielts/who-accepts-ielts

6. Kétféle IELTS vizsga közül választhatsz

Kétféle IELTS nyelvvizsga közül választhatsz (IELTS Academic és az IELTS General Training) a céljaidtól és attól függően, hogy melyik szervezet melyik típusú vizsgát várja el. Általánosságban elmondható, hogy az egyetemek (és a legtöbb angolszász szervezet/munkahely is) az IELTS Academic nyelvvizsgát részesítik előnyben. Ezzel szemben a vízumjelentkezésekhez jellemzően elegendő a valamivel egyszerűbb IELTS General Training nyelvvizsga is.

Ha még nem vagy biztos benne, hogy pontosan mire fogod használni a nyelvvizsgádat a jövőben, azt javasoljuk, hogy az IELTS Academic vizsgát válaszd, hiszen azt jóval több szervezet fogadja el.

7. Brit angol vagy amerikai angol? Mindkettő!

A szókincs, nyelvtan és helyesírás tekintetében az IELTS nyelvvizsgák mind a brit, mind az amerikai angol szabályait elfogadják és használják. A különböző hallgatási és szövegértési feladatok során találkozol majd különféle angolszász akcentusokkal és írásmódokkal, mely felkészít téged arra, hogy bárhol megértsd az angolul beszélő helyieket.

8. A világ 140 országában tehetsz IELTS nyelvvizsgát

A világ 140 országában összesen több mint 900 British Council által akkreditált vizsgahelyen tehetsz IELTS nyelvvizsgát. Kényelmesen, online jelentkezhetsz a vizsgákra, melyeknek eredményét pedig 13 napon belül megkapod!
forrás: Viva Mundo

Az IELTS vizsga felépítése eltér az itthon megszokott nyelvvizsgákétól, ezért külön felkészülést igényel. Készülj velünk négyhetes intenzív kurzusaink valamelyikén! 

Már több mint 1000 diáknak segítettünk a nyelvvizsga megszerzésében. Bővebb információért kattints ide és légy a sikeresen vizsgázók között te is!

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 12-19 óráig, szombaton 10-17 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató