Csatlakozz hozzánk Facebookon  

Mit jelentenek az IELTS pontszámok?

Az IELTS eredményeket egy 9 fokú skálán (1 a legalacsonyabb kapható pontszám, 9 a legmagasabb) mérik, mely egyszerű és könnyen érthető képet ad a vizsgázó angol nyelvi készségeiről.

Az alábbi táblázatban találod az egyes pontszámokhoz tartozó magyarázatokat:

PONTSZÁM NYELVKÉSZSÉG MAGYARÁZAT
9 Expert user A vizsgázó anyanyelvi szinten használja az angol nyelvet - pontosan, folyamatosan és helyesen ír és beszél angolul, valamint minden feladatot és kérdést pontosan megért.
8 Very good user A vizsgázó szinte anyanyelvi szinten használja az angol nyelvet, csak kevés és nem szisztematikus hibát vét. Előfordul, hogy számára ismeretlen témában nem ért meg mindent. Képes a komplex és részletes érvelésre.
7 Good user A vizsgázó magabiztosan használja az angol nyelvet - eseti pontatlanságok és hibák előfordulnak a nyelvhasználat során. Általában jól kezeli a komplex szituációkat is és megérti az összetett érvelést.
6 Competent user A vizsgázó követ el hibákat (pontatlanságok, nem megfelelő szóhasználat, férreértések), de ennek ellenére effektíven használja az angol nyelvet. Általában megérti az összetettebb szituációkat is, főként számára ismerős témában.
5 Modest user A vizsgázó a legtöbb szituációt általánosságban érti és képes válaszolni, azonban viszonylag sok hibát vét. Az általa ismert témában hatékonyan, de egyszerűen kommunikál.
4 Limited user A vizsgázó csak az általa ismert témákban érti meg a kommunikációt, nem képes komplex helyzeteket kezelni. Sokszor merül fel szövegértési probléma és nehezen fejezi ki magát angolul.
3 Extremly limited user A vizsgázó csupán általánosságban érti meg a számára ismert témákat is. A kommunikációjában rendszeresek a megakadások.
2 Intermittent user A vizsgázónak komoly problémái vannak az olvasás vagy hallás utáni szövegértéssel.
1 Non-user A vizsgázó nem képes teljes mondatokat alkotni, csak szavakat-szókapcsolatokat ismer.

1122 Budapest
Maros utca 12., 3. emelet

Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 12-19 óráig, szombaton 10-17 óráig

M: +36 70 622 0273

E: info@engame.hu

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató